Wie kan een aanvraag indienen en hoe werkt de selectie?

Voor projectvoorstellen die passen bij de doelstellingen van het Nationaal Groeifonds kan een financiële bijdrage gevraagd worden. Hoe de aanvraag en beoordeling van voorstellen in de 3e ronde verloopt, leest u op deze pagina.  

Er is grote belangstelling voor ronde 3. Het Nationaal Groeifonds honoreert alleen de beste voorstellen op basis van een onderlinge vergelijking en dat betekent ook dat er voorstellen zullen afvallen. Het ontwikkelen van een voorstel voor het Nationaal Groeifonds kost veel tijd en geld, dus het is belangrijk om voor uitwerking van een project goed te kijken naar de haalbaarheid van het indienen van een voorstel. 

Stappen die u doorloopt voor uw aanvraag

Lees eerst of uw voorstel in aanmerking komt. Onderstaand ziet u de stappen toegelicht die u voor het indienen van een aanvraag doorloopt. Tot en met 20 september 2022 was het mogelijk om uw voorstel te toetsen via een quickscan.

De subsidieroute meer in detail

De departementale route meer in detail

Webinars

Bekijk de video voor meer informatie over de regeling, de criteria, het aanvraagproces én diverse tips & tricks voor het indienen van uw voorstel. Ook krijgt u meer uitleg over het terrein Onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Onderstaande video biedt ook informatie over de regeling, de criteria, het aanvraagproces en diverse tips & tricks voor het indienen van uw voorstel. Daarnaast krijgt u meer uitleg over het terrein Kennisontwikkeling.

Bekijk ook de vragen en antwoorden van deelnemers van de webinars.  

Samenwerking essentieel

De praktijk heeft laten zien dat samenwerking in een consortium, een samenwerkingsverband van meerdere organisaties, essentieel is voor een Groeifondsvoorstel. Bent u benieuwd rond welke thema's er al projecten lopen? Bekijk dan het overzicht met de ingediende quickscans en wellicht kunt u samenwerkingen aangaan.  

Voorstellen 3e ronde

Benodigde documenten voor uw aanvraag

Voor beide routes is een aparte handleiding én een apart indieningsformulier beschikbaar. U vindt deze documenten onderaan deze pagina ter inzage, de daadwerkelijke aanvraag voor de subsidieregeling verloopt via RVO.