"Met Luchtvaart in Transitie ontwikkelen we technologie die eindproducenten van vliegtuigen ook op hun toestellen kunnen gebruiken."

Luchtvaart in Transitie is een 8-jarig Nederlands project gericht op het versnellen van de verduurzaming in de luchtvaartsector binnen Nederland. Er wordt in 3 projectlijnen gewerkt:

  1. Technologie: technologieontwikkeling om ervoor te zorgen dat het sneller naar de markt kan worden gebracht. 
  2. Kennis: onderzoek om Nederlandse kennis te borgen.
  3. Versterken Ecosysteem: om ervoor te zorgen dat het ecosysteem in Nederland, maar ook daarbuiten, beter met elkaar gaat samenwerken.

*Sferische muziek*

Beeldtekst: Luchtvaart in Transitie.

Chantale Evertsz – Luchtvaart in Transitie: Het verduurzamen van luchtvaart gaat nu veel te langzaam, en als Luchtvaart in Transitie willen we dit gaan versnellen.

*Energieke muziek*

Chantale Evertsz – Luchtvaart in Transitie: Luchtvaart in Transitie is een 8-jarig Nederlands project gericht op het versnellen van de verduurzaming in de luchtvaartsector binnen Nederland. We hebben drie projectlijnen waarbinnen we werken. De eerste is technologie. Hier doen we technologieontwikkeling om ervoor te zorgen dat het sneller naar de markt gebracht kan worden. Het tweede is kennis. Hier binnen wordt onderzoek gedaan om Nederlandse kennis te borgen. En het derde is ecosystemen verstevigen om ervoor te zorgen dat de ecosystemen in Nederland, maar ook daarbuiten, beter samen met elkaar gaan werken.

*Energieke muziek*

Beeldtekst: Luchtvaart in Transitie wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Groeifonds. Enkele projecten zijn medegefinancierd door de Europese Unie.

Chantale Evertsz – Luchtvaart in Transitie: Wij willen allemaal blijven vliegen, dus als Luchtvaart in Transitie willen we ervoor zorgen dat de eindproducenten van vliegtuigen de technologie die we binnen onze projecten ontwikkelen, ook op hun toestellen kunnen gaan gebruiken. Vandaag zijn we bij de Global Technology Centre van GKN Fokker. Hier worden projecten uitgevoerd voor Luchtvaart in Transitie. Eén van die projecten is een geavanceerd lichtgewicht materiaal en structuren voor toekomstige toestellen. Ik heb het over de technologie gehad, maar we moeten ook natuurlijk mensen hebben om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Binnen het project Human Capital Agenda willen we ervoor zorgen dat de juiste mensen opgeleid worden en ook in Nederland blijven om in deze nieuwe omgeving te gaan werken. Het project wordt gecofinancierd door 60 partners en het wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Groeifonds.

*Energieke muziek fadet uit*

Beeldtekst: Benieuwd naar meer inspirerende verhalen over projecten die worden gefinancierd door het Nationaal Groeifonds? Ga naar www.nationaalgroeifonds.nl/projecten-in-praktijk.