Benoeming commissielid Michiel Muller voor Nationaal Groeifonds

Drs. M.G. (Michiel) Muller start op 1 januari 2022 als commissielid van de onafhankelijke commissie van het Nationaal Groeifonds. Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat en minister Hoekstra van Financiën hebben de voordracht van de commissie overgenomen en hebben Muller benoemd.

Muller

De onafhankelijke commissie van het Nationaal Groeifonds beoordeelt investeringsvoorstellen en adviseert het kabinet hierover. In de komende 5 jaar is vanuit het Groeifonds 20 miljard euro beschikbaar om te investeren in projecten die bijdragen aan structurele economische groei. 

Michiel George Muller (1964) is een Nederlandse ondernemer. Muller studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde zijn master in 1989. Hij heeft een brede achtergrond in ondernemerschap. Hij stond aan de wieg van meerdere bedrijven, met als laatste de oprichting van online supermarkt Picnic in 2015. Muller begon zijn carrière bij Exxon Mobil. Naast zijn functie bij Picnic is Muller bestuurslid van werkgeversorganisatie E-commerce Nederland.

Jeroen Dijsselbloem voorzitter commissie Nationaal Groeifonds: "Michiel heeft als econoom een brede achtergrond in ondernemerschap. Hij heeft veel innovatieve bedrijven succesvol opgericht. Ook maakt hij zich sterk voor het integreren van kennis over ondernemerschap in het onderwijs zoals in het curriculum van universiteiten. Met zijn innovatief ondernemerschap is hij waardevolle aanvulling voor onze commissie."