Nieuwe leden adviescommissie Nationaal Groeifonds benoemd

Hoogleraar Innovatie & Duurzaamheid Ellen Moors, onderwijsexpert Dirk van Damme en tech-ondernemer Derek Roos zijn sinds 1 december 2022 de 3 nieuwe adviescommissieleden van het Nationaal Groeifonds.

Nieuwe commissieleden Nationaal Groeifonds

Namens minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en minister Sigrid Kaag van Financiën heeft de commissie de volgende drie nieuwe commissieleden benoemd:

  • Prof.dr. Ellen Moors, hoogleraar Innovatie & Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht en afdelingsvoorzitter/directeur van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Zij brengt kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid; een belangrijk onderwerp in de portefeuille van het Nationaal Groeifonds.
  • Prof.dr. Dirk van Damme heeft een lange staat van dienst in onderwijsbeleid en pedagogische wetenschappen. Zijn lidmaatschap versterkt de commissie op het gebied van onderwijs en kennisontwikkeling.
  • Drs. Derek Roos is mede-oprichter, en tot eind vorig jaar CEO, van softwarebedrijf Mendix . Als tech-ondernemer zal Roos de commissie versterken op het gebied van digitalisering, sleuteltechnologieën en start-ups.

Van links naar rechts Ellen Moors, Dirk van Damme en Derek Roos:

Uitblinkers in hun vakgebied

Interimvoorzitter Rianne Letschert: “Wij zijn verheugd dat wij met de benoeming van deze uitblinkers in hun vakgebied een zeer sterke toevoeging aan de adviescommissie realiseren. Hun expertise en ervaring is bijzonder welkom bij de beoordeling van de nieuwe aanvragen in de aankomende aanvraagronde voor het Nationaal Groeifonds.”