Erwin Nijsse wordt directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij Economische Zaken en Klimaat

Bekendgemaakt is dat Erwin Nijsse per 1 mei 2023 start als directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Erwin laat daarmee zijn functie als directeur van de Stafdirectie Nationaal Groeifonds achter zich en sluit zo een succesvolle periode af. Per 1 mei start Carola Legerstee als plaatsvervangend directeur. 

Erwin Nijsse heeft in 2020 de overstap van het bedrijfsleven naar de Rijksoverheid gemaakt. Daarvoor vervulde hij gedurende 25 jaar diverse functies bij Shell in binnen- en buitenland op de terreinen strategie en financiën. Erwin Nijsse studeerde Monetaire Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale economie en Financiën aan de Universiteit van Kiel in Duitsland. Erwin vervulde eerst de functie van plaatsvervangend directeur en werd later directeur van de Stafdirectie Nationaal Groeifonds.

“Twee jaar geleden besloot ik om mijn ervaring in het bedrijfsleven in te zetten voor een breder maatschappelijk doel. Met het Nationaal Groeifonds heb ik ervaren hoe nieuwe vormen van publiek-private samenwerking kunnen leiden tot internationaal toonaangevende innovatie en investeringen in de welvaart van morgen. Ik ben zeer vereerd deze nieuwe functie te mogen vervullen. Tegelijkertijd maak ik de overstap met gemengde gevoelens. Het doel was om de functie bij het Nationaal Groeifonds veel langer te vervullen en ik heb erg veel geleerd en genoten van ons gezamenlijk werk met de staf, indieners en de commissie aan de portefeuille en de toekomst van het fonds. Er liggen nog veel kansen om het Nationaal Groeifonds nog succesvoller en effectiever te maken; daar blijf ik – vanuit mijn nieuwe rol in het Innovatiebeleid – graag aan bijdragen", aldus Erwin Nijsse.

Wij bedanken Erwin voor zijn tomeloze en betekenisvolle inzet bij het Nationaal Groeifonds en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.