Adviescommissie Nationaal Groeifonds presenteert jaarverslag 2022

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft het jaarverslag van de adviescommissie van het Nationaal Groeifonds 2022 aan de Tweede Kamer gestuurd. Het jaarverslag bevat een overzicht van de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. 

Peter Wenning en Rianne Letschert
Beeld: ©Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Het jaarverslag van de adviescommissie geeft inzicht in de voortgang en resultaten in 2022 van de initiatieven die zijn gefinancierd uit het Nationaal Groeifonds. Het fonds heeft als doel om innovatieve projecten in Nederland te stimuleren en te ondersteunen om het duurzaam verdienvermogen te stimuleren.

Toekomstige impact voor Nederland

Het jaarverslag belicht de status van de verschillende projecten tot nu toe, in voorbereiding op hun bijdrage aan de economische groei en de maatschappelijke vooruitgang van het land. Het gaat dan bijvoorbeeld om projecten voor de ontwikkeling van technologie, digitalisering van het onderwijs en innovatieve gezondheidszorginitiatieven. Het verslag gaat in op de voortgang en de toekomstige impact van deze projecten op diverse gebieden, zoals voor de leefbaarheid, efficiëntie en kwaliteit van het onderwijs en de bevordering van gezondheidsinnovatie in Nederland.

"Het is inspirerend om de plannen te zien die in de toekomst zullen bijdragen aan de groei van onze economie en het welzijn van onze samenleving", aldus Rianne Letschert, voorzitter van de adviescommissie van het Nationaal Groeifonds.