Maurice van Tilburg nieuwe directeur van het Nationaal Groeifonds

Maurice van Tilburg wordt per 15 september de nieuwe directeur van de Directie Nationaal Groeifonds. Hij volgt Erwin Nijssen op, die in mei Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie is geworden bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De directie Nationaal Groeifonds ondersteunt de onafhankelijke adviescommissie van het Nationaal Groeifonds zowel inhoudelijk als procesmatig en is als zelfstandige unit ondergebracht onder het Directoraat Generaal Economie en Digitalisering. Als nieuwe directeur zal Maurice naast de ondersteuning van de adviescommissie werken aan de verdere ontwikkeling en positionering van het Nationaal Groeifonds als een succesvol en state-of-the-art instrument voor de bevordering van duurzame groei. 

Achtergrond

Maurice is sinds 2019 werkzaam voor Techleap.nl als Director Capital en daarnaast sinds 2020 ook als Managing Director. In de jaren daarvoor was hij CEO van Euronext Amsterdam en in de Euronext-board verantwoordelijk voor alle operaties. 
Maurice studeerde Informatie Technologie en Systeem Ontwikkeling aan de Hogeschool van Amsterdam en voltooide de postdoctorale opleiding IT-Audit aan de Vrije Universiteit, Amsterdam.

Kansen en uitdagingen

Met zijn rijke ervaring in de private sector brengt Maurice een schat aan kennis met zich mee van de Nederlandse economie en de kansen en uitdagingen waar het Nationaal Groeifonds voor staat. Zijn datagedreven en ondernemersgerichte aanpak neemt hij mee naar het Nationaal Groeifonds.

Namens het stafteam en de adviescommissie wensen wij hem hartelijk welkom en kijken we uit naar een succesvolle samenwerking.