Netwerkbijeenkomst bevordert onderlinge samenwerking en kennisdeling van projecten

Het Nationaal Groeifonds hield op 25 mei de tweede netwerkbijeenkomst voor de projecten uit de 1e en 2e ronde. De bijeenkomst bood een platform voor projecten om verbinding te maken, van elkaar te leren en elkaar te versterken. De bevlogenheid van de deelnemers was bewonderenswaardig en de gezamenlijke drive om impact te creëren resulteerde in snelle verbindingen.

Belangrijke thema’s

Er waren informele ontmoetingen bij de lunch en borrel, maar de aanwezigen gingen ook dieper in op cruciale onderwerpen. Er waren verschillende subsessies over belangrijke thema’s als valorisatie, IP-beleid, human capital en community management. De discussies boden een waardevolle gelegenheid om knelpunten en behoeften te bespreken en de onderlinge verbinding te versterken.

Forum-methode bij intervisie

Tijdens de bijeenkomst kreeg de Forum-methode om feedback te geven bij intervisie veel bijval. Na de zomer ontvangen geïnteresseerde programmamanagers van toegekende projecten een uitnodiging om deel te nemen aan een vervolgsessie. Deze sessies zullen de nodige verdieping bieden en zich richten op specifieke uitdagingen, waardoor de projecten nog beter van elkaars ervaringen kunnen profiteren.

Een blijvende behoefte

De deelnemers van de netwerkbijeenkomst gaven aan dat ze dergelijke netwerkbijeenkomsten zeer nuttig vinden. Ze gaven aan graag één of twee keer per jaar bij elkaar te komen om gezamenlijke uitdagingen te bespreken en van elkaar te leren. Dit geldt niet alleen voor projecten uit eerdere rondes, maar ook voor de projecten die op 30 juni 2023 een positief advies kregen. Voor deze projecten organiseren we binnenkort vergelijkbare netwerkbijeenkomsten.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van alle toekomstige informatie- en netwerkbijeenkomsten van het Nationaal Groeifonds? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.