Thema Gezondheid en Zorg

Met het Nationaal Groeifonds investeert Nederland in meerdere projecten onder het thema Gezondheid en Zorg:

DUTCH

Een gezamenlijke transformatie van zorgopleidingen in Nederland draagt bij aan een kleinere uitstroom van huidig zorgpersoneel, grotere instroom (en opleidingscapaciteit) en voldoende bij- en nascholing.

CPBT

Om de gezondheid van mens en dier te blijven verbeteren, is een radicaal andere aanpak nodig: beter en sneller de stap naar mens en dier maken zonder uit te gaan van de dierproef als gouden standaard.  

Health-RI

Het project Health-RI werkt aan een gezondheidsdata-infrastructuur voor het bundelen, delen en hergebruiken van Nederlandse kennis op het gebied van gezondheid.

RegMed XB

RegMed XB realiseert in Nederland een landelijke RG-pilotfabriek die bedrijven en onderzoeksinstellingen ondersteunt bij het ontwikkelen en valoriseren van nieuwe RG-therapieën, productietechnologie en productiediensten.

Biotech Booster

Biotech Booster is een uniek verbond van kennisinstellingen en bedrijven om kennis over biotechnologie beter om te zetten in bedrijvigheid en toepassingen.

Oncode Accelerator

Met een infrastructuur die zorgt voor innovatieve modellen en methoden kunnen effectieve kandidaat-kankermedicijnen sneller en goedkoper ontwikkeld worden voor specifieke patiëntengroepen. 

PharmaNL

PharmaNL wil een duurzame impuls geven aan de volledige Nederlandse waardeketen van medicijnontwikkeling, om het economisch potentieel van innovatieve farmaceutische producten en productietechnologieën in Nederland optimaal te kunnen benutten.